Groepspraktijk - een nieuwe trend

In het kader van de huidige trend naar meer samenwerking tussen artsen besloten ook huisartsen Sven Van Remoortel en Tania D'Hollander uit Rijkevorsel om hun praktijkruimtes, gelegen in de privé woning achter zich te laten. Hun nieuwe praktijk is nu op een andere nabije locatie waardoor werk en privé makkelijker te scheiden zijn.

De nieuwe praktijk is ongeveer 250m² groot en telt 4 afzonderlijke praktijken. Naast artsen kunnen deze ook ingenomen worden door andere medische beroepen zoals een psycholoog, logopedist, gynaecoloog of ander paramedici. Er zijn tevens gezamenlijke ruimten zoals een back-office, technische berging, keuken – vergaderruimte en uiteraard een balie voor een secretaresse of praktijkassistente.

De materiaalkeuzes zijn grotendeels bepaald door de medische functies met veel aandacht voor hygiëne en onderhoud. In functie van duurzaamheid werd er geopteerd voor een lucht/warmtepomp in combinatie met vloerverwarming met een aanzienlijk lager verbruik tot gevolg ten opzichte van een traditionele installatie.

Tevreden bouwheer

"We gingen op zoek een firma die ons volledig project zelf kon uitvoeren. In de firma Beneens vonden we een solide partner vanaf het ontwerp tot de afwerking. Beneens deed de hele coördinatie en staat voor kwaliteit. Zij hebben ons tijdens de realisatie van onze multidisciplinaire praktijk volledig ontzorgd."

— Huisarts Sven Van Remoortel

"We zijn gestart van twee aangrenzende casco ruwbouw-units" aldus interieurarchitect Tom Huycke. "In het ontwerp is veel aandacht besteed aan organisatie en circulatie zodat het een aangenaam vertoeven is voor zowel artsen als patiënten."

— Interieurarchitect Tom Huycke


Fotografe: Liesbet Goetschalckx